Nyheter

Nu är vi fyra!

Lagom till att vi blir fyra år blir vi fyra personer som arbetar på Gemva. Vi är nu: Amelia Morey Strömberg, VD,  Civilingenjör med flera års erfarenhet från kommunala vatten och avloppsanläggningar. Mirzeta Redic, administratör med flera års erfarenhet av…

21 januari
Grattis BAGA!

Genom utmärkelsen är nu Baga ett av de företag som kan vinna Guldeken för Made in Blekinge. Tanken med priset är att lyfta fram företag som bidrar till att dra in intäkter från omvärlden till Blekinge. Vi är glada, stolta…

31 augusti
Välkommen Isoterm!

Ledningsnät anpassade till Nordisk klimat. Isolerade rör som inte behöver läggas frostfritt. Unikt värmekabel med lång livslängd. Se mer under Isoterms kort på sidan Leverantörer

19 januari

Prenumerera på vårt nyhetsbrevEr information skyddas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om vår persondatapolicy.

Event

19 nov Norrtälje
19 november 16:30
Allmänhetens kväll under världstoalettdagen

Minimässa med vatten och avloppsteknik samt seminarier om aktuella vattenfrågor och om världstoalettdagen https://www.worldtoiletday.info/wp-content/uploads/sites/2/2019/09/WTD2019_Posters_vs15_16sep2019-01.png Allmänhetens kväll 16.30...

Läs mer
19 nov Norrtälje
19 november 8:00
Världstoalettdagens konferens i Norrtälje

Inspiration vatten: Världstoalettdagen 2019 Vattencentrum Roslagen   En konferens för politiker, tjänstepersoner inom VA, bygg...

Läs mer
18 okt
18 oktober 10:00
Gemva på besök i Sundsvall Södra Berget Hotel & Resort, Nedre Galaxen, Södra Stadsberget 1

Vi kommer att presentera GEMVA, en organisation för dig som är med i eller vill...

Läs mer
17 okt
17 oktober 10:00
Gemva på besök i Örnsköldsvik Fjällräven Arena, Foajén, Viktoriaesplanaden 1

Vi kommer att presentera GEMVA, en organisation för dig som är med i eller vill...

Läs mer
16 okt
16 oktober 10:00
Gemva på besök i Umeå Nolia Konferens, Showroom, Signalvägen 3

Umeå Nolia Konferens, Showroom, Signalvägen 3

Läs mer
15 okt
15 oktober 10:00
Gemva i Luleå Energi Arena, A-hallen, Bastugatan 6-8

Vi hjälper er  som har en samfällighet eller vill bygga upp en för vatten eller...

Läs mer
Nyheter från Slussen.biz
Långdragen VA-tvist avgjord

En långdragen tvist mellan Vänersborgs kommun och fastighetsägaren Anders Solvarm avgjordes i början av september i Mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt.

2019-10-01

Slussen Building Services

Ny termin på Vatteninfos VA-skola

I ett unikt samarbete med WSP kan vi nu erbjuda provtagningskurser för samfälligheter, entreprenörer, kommuner och konsulter. För dig i behov av professionell provtagning av avloppsvatten, har Vatteninfo AB i samarbete med WSP ett nytt kurspaket.

2019-09-09

Vatteninfo Sverige AB

Fem missuppfattningar om markbaserad rening

BAGA bemöter fem felaktiga påståenden från främst importörer av minireningsverk som sprider okunskap av affärsmässiga skäl.

2019-09-06

BAGA Water Technology AB

Stort intresse för informationsdag om enskilt VA

Mer än 70 intresserade besökare kom till Vatteninfos Vattenlördag i Norrtälje för att ta del av information, rådgivning samt besöka utställningen Vattenexpo.

2019-08-21

Vatteninfo Sverige AB

Ord mot ord i VA-konflikt

En fastighetsägare i Norrtälje kommun som installerat ett enskilt VA-system fick tre månader senare veta att kommunalt VA kommer installeras för över 300 000 kronor. Nu står ord mot ord vad det gäller informationen från kommunen, rapporterar sr.se.

2019-08-20

Slussen Building Services

SGU letar PFAS-spår

Sveriges geologiska undersökning, SGU, kartlägger platser där bränder släckts med hälsofarligt brandskum, rapporterar sverigesradio.se

2019-07-04

Slussen Building Services

Kommunen ansvarig att utreda PFAS-förorening

I över fyra år har flera familjer i Hudiksvalls kommun tvingats hämta dricksvatten i dunkar efter att brandskum förorenat brunnarna. Nu har Mark- och miljööverdomstolen slagit fast att kommunen har ansvaret att utreda problemen, rapporterar sr.se.

2019-07-03

Slussen Building Services

Ny metod avslöjar vattenläckor på Gotland

Nivåerna i Gotlands vattenmagasin är fortsatt låga inför den kommande Almedalsveckan trots bevattningsförbudet som infördes redan den 1 april. Nu testas en ny digital lösning från Kamstrup på Gotland som ger frekventa mätdata från varje hushåll.

2019-07-01

Kamstrup AB

Vattenguiden - för dig som granskar vattensituationen

Vattenbristen har blivit ett återkommande problem i Sverige Här är några användbara till dig som vill veta mer om vattensituationen i din kommun.

2019-06-27

Kamstrup AB

Bakterier hittade i Nässjövatten

Bakterier har hittats i dricksvattnet i Sjövik i Nässjö kommun, rapporterar Radio P4 Jönköping.

2019-06-19

Slussen Building Services