Nyheter

Hur ska vi göra med årsstämman under Coronatider? Ny lag från 15 april!

Ytterligare lagförslag om bolags- och föreningsstämmor – digitala stämmor   Riksdagen har tidigare beslutat om en tillfällig lag som underlättar att hålla bolags- och föreningsstämmor i tider av hög smittspridning av covid-19. Den lagen trädde i kraft den 15 april…

15 maj
  Okategoriserade
Nytt hos oss – GemVA driftservice

GemVA-driftservice I takt med att GemVA växer har vi nu utökat vår organisation med en teknisk drift-del. Det innebär att vi kan erbjuda våra medlemmar uppdraget att t.ex. besöka VA-anläggningar regelbundet för att sköta rutinkontroller, hjälpa till med prover på…

24 oktober
  Okategoriserade
Grattis BAGA!

Genom utmärkelsen är nu Baga ett av de företag som kan vinna Guldeken för Made in Blekinge. Tanken med priset är att lyfta fram företag som bidrar till att dra in intäkter från omvärlden till Blekinge. Vi är glada, stolta…

31 augusti
Välkommen Isoterm!

Ledningsnät anpassade till Nordisk klimat. Isolerade rör som inte behöver läggas frostfritt. Unikt värmekabel med lång livslängd. Se mer under Isoterms kort på sidan Leverantörer

19 januari

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev  Er information skyddas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om vår persondatapolicy.

  Event

  21 maj Norrtälje
  21 maj 10:00
  Håll dagen! Vattenlördag i Norrtälje om toaletter, latrin, slamhämntning och VA planer

  Vatteninfo, Utvecklingscentrum för vatten och kommunens Va bolag, NVAA presenterar nya direktiv om slamhämntning i...

  Läs mer
  08 apr
  8 april 11:00
  Föreläsning om ekonomi för vatten och avloppssamfälligheter

  Vi träffar leverantörer och entreprenörer och tar en lunch tillsammans Föreläsning 11-12 fri entré Lunch...

  Läs mer
  22 mar Norrtälje
  22 mars 15:00
  Världsvattendagen 2022

  Vi firar Världsvattendagen i samarbete mellan GEMVA, Vatteninfo och Utvecklingscentrum för Vatten Leverantörer och entreprenörer...

  Läs mer
  05 maj
  5 maj 15:00
  Avloppskväll med Vatteninfo – För fastighetsägare i hela landet

  Onsdagen den 5e maj anordnar vi på Vatteninfo en avloppskväll, för fastighetsägare och samfälligheter i...

  Läs mer
  Nyheter från Slussen.biz
  Ny tjänst för dig med egen brunn eller eget avlopp

  Har du fått inspektion av ditt avlopp, ska du söka bygglov eller är oroligt för ditt dricksvatten? Under perioden mars 2022 till och med augusti 2022 erbjuder Vatteninfo gratis 15 min rådgivning om vatten och avlopp för dig utan kommunalt vatten.

  2022-03-07

  Vatteninfo Sverige AB

  Viktigt skydd av Östersjötumlaren tas bort

  Försvaret beslutar att ta bort viktig skyddsåtgärd för Östersjötumlaren med argumentet att det innebär en säkerhetsrisk. Detta skriver Naturskyddsföreningen i en artikel nyligen publicerad på deras hemsida. 

  2021-07-02

  Vatteninfo Sverige AB

  Glad midsommar önskar Vatteninfo!

  Vi på Vatteninfo vill önska alla våra kunder, utställare och medlemmar en glad och härlig midsommar. Idag stänger vi igen för långhelg, men på måndag är vi tillbaka som vanligt.

  2021-06-24

  Vatteninfo Sverige AB

  Nytt samarbete med Allt om Juridik!

  Vatteninfo och GemVA öppnar samarbete med Allt om Juridik vilket innebär fler medlemsförmåner och ökad tillgång till juridisk expertis.

  2021-06-24

  Vatteninfo Sverige AB

  Höga halter av PFAS i svenskt dricksvatten

  Minst 2 miljoner svenskar har för mycket PFAS i dricksvattnet som på vissa platser är tio gånger högre än EU:s livsmedelsverks nya gränsvärde. Det visar en undersökning från Naturskyddsföreningen, där data från vattenverk på 42 platser samlats in.

  2021-06-24

  Vatteninfo Sverige AB

  Vi har öppet hela sommaren - även på lördagar!

  Vare sig det gäller vattenanalyser, rådgivning eller ett besök i utställningen Vattenexpo står våra dörrar öppna hela sommaren. Mellan den 3 juli och 14 augusti har vi dessutom öppet på lördagar. Varmt välkomna!

  2021-06-16

  Vatteninfo Sverige AB

  Danskt avloppsutsläpp stoppas - läckan lagad

  Runt 700 000 liter orenat avloppsvatten har forsat ut i Öresund – varje timme. Äntligen är läckan lagad. I en nyligen publicerad artikel rapporterar Nyteknik om det aktuella läget.

  2021-06-10

  Vatteninfo Sverige AB

  Ny metod ska minska läkemedelsrester i avloppsvatten

  I en artikel skriven av Karin Virgin för tidningen Ingenjören presenteras en ny metod som testas av det regionala bolaget Syvab för att fånga upp läkemedelsrester i avloppsvatten.

  2021-06-03

  Vatteninfo Sverige AB

  Ikväll pratar vi avlopp!

  Idag håller vi på Vatteninfo tillsammans med våra utställare av avloppslösningar i en Avloppskväll med seminarier och möjlighet till egna möten med leverantörer och entreprenörer. Än är det inte för sent att boka sin plats!

  2021-05-05

  Vatteninfo Sverige AB

  Diplomkurs i dricksvattenteknik och juridik

  Den 19-20 maj håller vi på Vatteninfo tillsammans med deltagare från kommun och SRMH en diplomkurs i dricksvattenteknik och juridik för samfälligheter och tjänstepersoner. Du kan delta både digitalt eller på plats.

  2021-04-15

  Vatteninfo Sverige AB