Nyheter

Hur ska vi göra med årsstämman under Coronatider? Ny lag från 15 april!

Ytterligare lagförslag om bolags- och föreningsstämmor – digitala stämmor   Riksdagen har tidigare beslutat om en tillfällig lag som underlättar att hålla bolags- och föreningsstämmor i tider av hög smittspridning av covid-19. Den lagen trädde i kraft den 15 april…

15 maj
  Okategoriserade
Nytt hos oss – GemVA driftservice

GemVA-driftservice I takt med att GemVA växer har vi nu utökat vår organisation med en teknisk drift-del. Det innebär att vi kan erbjuda våra medlemmar uppdraget att t.ex. besöka VA-anläggningar regelbundet för att sköta rutinkontroller, hjälpa till med prover på…

24 oktober
  Okategoriserade
Grattis BAGA!

Genom utmärkelsen är nu Baga ett av de företag som kan vinna Guldeken för Made in Blekinge. Tanken med priset är att lyfta fram företag som bidrar till att dra in intäkter från omvärlden till Blekinge. Vi är glada, stolta…

31 augusti
Välkommen Isoterm!

Ledningsnät anpassade till Nordisk klimat. Isolerade rör som inte behöver läggas frostfritt. Unikt värmekabel med lång livslängd. Se mer under Isoterms kort på sidan Leverantörer

19 januari

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev  Er information skyddas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om vår persondatapolicy.

  Event

  23 mar Norrtälje
  23 mars 9:00
  GEMOVA projektet möte mellan leverantörer och samfälligheter.

  Gemova (Generella modeller för VA ) är ett projekt finansierat av Jordbruksverket med syfte att...

  Läs mer
  21 maj Norrtälje
  21 maj 10:00
  Håll dagen! Vattenlördag i Norrtälje om toaletter, latrin, slamhämntning och VA planer

  Vatteninfo, Utvecklingscentrum för vatten och kommunens Va bolag, NVAA presenterar nya direktiv om slamhämntning i...

  Läs mer
  08 apr
  8 april 11:00
  Föreläsning om ekonomi för vatten och avloppssamfälligheter

  Vi träffar leverantörer och entreprenörer och tar en lunch tillsammans Föreläsning 11-12 fri entré Lunch...

  Läs mer
  22 mar Norrtälje
  22 mars 15:00
  Världsvattendagen 2022

  Vi firar Världsvattendagen i samarbete mellan GEMVA, Vatteninfo och Utvecklingscentrum för Vatten Leverantörer och entreprenörer...

  Läs mer
  05 maj
  5 maj 15:00
  Avloppskväll med Vatteninfo – För fastighetsägare i hela landet

  Onsdagen den 5e maj anordnar vi på Vatteninfo en avloppskväll, för fastighetsägare och samfälligheter i...

  Läs mer
  Nyheter från Slussen.biz
  Vatteninfo vinner pris för sitt arbete med samfälligheter

  Under konferensen Water innovation Europe i Bryssel delades flera innovationspriser relaterade till vatten. Ett av dem handlar om innovation inom vattenstyrning och förvaltning. Vatteninfo vann priset för sitt arbete med att organisera samfälligheter

  2024-06-18

  Vatteninfo Sverige AB

  Vatteninfos arbete med samfälligheter nominerat till pris

  Vi är glada att meddela att vi har blivit nominerade till Water Europe Innovation Awards 2024 i kategorin "Water Governance". Motiveringen handlar om hur man kan förbättra arbetet med vatten och avloppssamfälligheter genom större samarbete.

  2024-06-11

  Vatteninfo Sverige AB

  Världsvattendagen 2024. Vatten för fred

  I år som alla andra år firas världsvattendagen den 22 mars. 2024 års fokus är vattnets roll både i konflikter och i lösningen på konflikter, dvs vattnets roll som möjliggörare till fred.

  2024-03-22

  Vatteninfo Sverige AB

  Svar på tävlingen i VAK

  Det är så viktigt med vad man spolar i toaletten, och enligt en studie från Svenskt vatten "fulspolar" vi olika saker i toaletten. En del är på grund av ren okunskap. Det kan stå på våtservetter att de är "nedbrytbara" men de löser sig INTE i vatten.

  2024-03-15

  Vatteninfo Sverige AB

  Vi bjuder på Arsenikanalysen

  Vi som jobbar med vatten hela dagarna är bekymrade över vad som händer dem som bor runt om de utpekade platserna för olagliga tippar.- Jag har funderat mycket på det de senaste dagarna, säger Jessica Kyller, provtagningsansvarig på Vatteninfo.

  2024-02-08

  Vatteninfo Sverige AB

  Gott nytt år 2023!

  Vi på Vatteninfo önskar er ett gott nytt år! Vi har många fina nyheter att dela med oss och planer för 2023 i samklang med vår vision att sprida kunskap om vatten för att skydda våra vattenresurser och förbättra förutsättningarna för friska hav.

  2022-12-28

  Vatteninfo Sverige AB

  Nytt projekt från Luleå tekniska universitet om små avlopp

  Hej! Vi efterlyser avloppsleverantörer, entreprenörer och andra intresserade som vill hjälpa till att utveckla vägledningen för tillstånd och tillsyn av småavlopp. Allt för ett projekt som drivs av LTU.

  2022-11-30

  Vatteninfo Sverige AB

  Ny faktaskrift om enskilt vatten!

  Nu är faktaskriften publicerad! Skriften ”Dricksvatten från små dricksvattenanläggningar för privat bruk – en faktaskrift med information kring ansvar, lagstiftning, vattentäkter, kvalitet och åtgärder” är nu äntligen publicerad och kan laddas ner.

  2022-10-28

  Vatteninfo Sverige AB

  Bli diplomerad entreprenör - 16 tillfällen

  Kingspan BAGA – Diplomutbildning är en tvådagarskurs i installation av enskilt avlopp.

  2022-10-19

  Kingspan BAGA AB

  Ny tjänst för dig med egen brunn eller eget avlopp

  Har du fått inspektion av ditt avlopp, ska du söka bygglov eller är oroligt för ditt dricksvatten? Under perioden mars 2022 till och med augusti 2022 erbjuder Vatteninfo gratis 15 min rådgivning om vatten och avlopp för dig utan kommunalt vatten.

  2022-03-07

  Vatteninfo Sverige AB